Ann Danaiya Usher har over 30 års erfaring med tai chi praksis. Hun begynte sin trening som 18-åring i Canada i begynnelsen av 1980-tallet med den Taoistiske Tai Chi Foreningen, dannet av tai chi mesteren Moy Lin Shin. Hun har undervist i både Canada og Sverige. Noen år etter Moy's bortgang i 1998 skilte Ann lag med foreningen.

Ann har bodd i Norge i over 20 år. Fra 2008 begynte hun å undervise tai chi til en liten gruppe i Heggedal. Nå tilbyr hun flere kurs i Vollen, Heggedal, Røyken og Asker. Ann holder også workshops med jevne mellomrom i både Norge og England.

I tillegg til tai chi praktiserer Ann Ashtanga Yoga. Ved flere anledninger har hun studert Vipassana meditasjon i nord Thailand. Ann er opprinnelig fra Canada, og har thailandsk mor og canadisk far. Hun jobber som journalist, er gift og har 4 barn.

Photo: Sabrina Reeves

 

 

Kai Torgersen startet med tai chi i 2008 og har et års erfaring som instruktør for nybegynnere.

Kai sier: Fra ryggproblemer og prolaps til en bedre hverdag med økt bevegelighet og styrke. Tai chi er en aktivitet der du utfordrer deg selv ved å gjøre øvelsene riktigere fra gang til gang; du kan ikke bruke tankene andre steder. Bevegelse og koordinasjon blir bedre. Det passer for deg som ønsker å utfordre sinn og kropp. Men det krever kontinuitet, tålmodighet, konsentrasjon. Passer for alle aldre og ikke minst begge kjønn. 

Dess mer du øver og forstår og knekker koder, jo tyngre og mer utfordrende blir øktene og den enkelte øvelsen. Og joda, du kan bli skikkelig sliten og svett. Og heldigvis – du blir aldri utlært.

Kai jobber som sivilingeniør / project manager i et datafirma. Han er gift og har tre barn.

Photo: Tor Orset